Linkbuilding die werkt

Seomoz Linkbuilding

Published May 17, 22
7 min read
Linkbuilding is een belangrijk aspect van SEO marketing. Als u nog niet gebruikt link building strategieën in uw marketing structuur, bent u mogelijk het missen van potentiële business. Met behulp van link building strategieën zal u helpen creëren van hoge kwaliteit SEO marketing campagnes die zal helpen uw bedrijf te laten bloeien. Maar, eerst moet je begrijpen wat het is en hoe het te gebruiken.

Wat is link building?

Link building is een strategie die webpagina's krijgt naar elkaar te linken door het verwerven van hyperlinks van andere websites en toe te passen op uw eigen site. Het helpt gebruikers te navigeren tussen verschillende pagina's op het internet. Ze helpen ook zoekmachines te kruipen tussen de pagina's op uw website. Er zijn verschillende manieren om links te bouwen. Maar als je er minstens één onder de knie hebt, kan het je een voorsprong geven op je concurrentie. In de Verenigde Staten is de belangstelling voor linkbuilding sinds 2005 met 43 procent toegenomen.

Hoe worden links gemaakt?

Aangezien links de crux zijn van link building, is het belangrijk om iets te weten over hun creatie. Een link tag bestaat uit vier delen, die allemaal samenwerken om de hele eenheid te creëren. Elk deel heeft een specifieke functie binnen de link: Het begin: het eerste deel van de link staat bekend als het anker. Het opent de link tag en geeft aan de zoekmachine aan dat er een link is die leidt naar iets anders dat erop volgt. Dit deel van de link wordt aangeduid met een "a". Link doorverwijsplaats: de doorverwijsplaats geeft aan naar waar de URL verwijst. Dat kan een andere webpagina, een afbeelding of een downloadbaar bestand zijn. Dit deel van de link wordt aangeduid met een "href". Als dit deel met een # begint, geeft dit aan dat de link naar een ander deel van dezelfde pagina leidt. Zichtbare tekst van de link: dit gedeelte bestaat uit een klein deel van de tekst die gebruikers op de pagina te zien krijgen als ze op de link klikken. Het onderscheidt zich vaak op een bepaalde manier van de omringende tekst. Het wordt vaak blauw en onderstreept weergegeven om aan te geven dat het een link is waarop kan worden geklikt. Sluiting: dit deel van de link geeft aan zoekmachines aan dat de link compleet is.

Hoe linkbuilding bedrijven helpt

Link building verhoogt de SEO ranking, maar het biedt ook veel voordelen voor bedrijven. Bouwt relaties op: wanneer u uw links bouwt, moet u andere bedrijven bereiken, vaak om informatie door te geven over promoties en andere activiteiten met betrekking tot uw bedrijf. Hoewel uw primaire focus voor het uitreiken is om uw link te verbeteren, zijn er ook residuele voordelen. U kunt lange termijn relaties koesteren die voor beide bedrijven voordelig is. Gastplaatsing diensten en strategieën zijn toegenomen met 112 procent in belang sinds 2005. Referral business: Sterke links kunnen zowel het verkeer naar uw site als uw ranking verbeteren. Als uw site gelinkt is aan een relevante en vaak bezochte site, kan dit ook uw verkoop stimuleren. Bovendien kunnen die verkopen gemakkelijk veranderen in terugkerende klanten, zodat u er tot ver in de toekomst de vruchten van kunt plukken. Brand building: goede link building helpt ook om uw merk te promoten. Het kan helpen om te laten zien dat u een autoriteit bent in uw vakgebied door middel van links naar relevante inhoud. Het kan ook helpen om de expertise van uw bedrijf te promoten, evenals de sterke punten van zijn goederen en diensten.

Linkbuilding HoeSoms heb je links waarvan je niet weet of ze je website schade gaan brengen of niet (linkbuilden). In dat geval kun je ook een link plaatsen. Dat houdt in dat je tegen de zoekmachines zoals Google zegt dat die betreffende link niet mee moet worden genomen als backlink om de waarde van jouw website te bepalen.

Een aantal manieren om kwalitatieve backlinks te verkrijgen zijn: Vraag je leveranciers om een link naar jouw website te plaatsen (starten met linkbuilding). Denk aan de “vind een winkel” pagina’s op de website van je leverancier (Marketing advies). Heb je zakelijke klanten? Zijn ze tevreden over de samenwerking? Vraag dan of ze een link naar jou willen plaatsen op hun website.

Laat je logo naar jouw website linken. (deze link is niet heel relevant, dus deze wil je niet teveel hebben) (linkbuilding noorwegen). Een strategie die veel wordt toegepast, is gastbloggen. Daarbij schrijf je een informatief artikel dat je op een andere website plaatst. Dit zijn vaak waardevolle links in de ogen van Google en daarnaast haal je hier ook vaak veel direct verkeer uit.

Concurrenten die goed scoren in Google krijgen waarschijnlijk links van waardevolle websites. Er zijn verschillende programma’s om te analyseren welke backlinks naar hun website verwijzen. Deel je website en blog of nieuwsartikelen op social media. Ben je aangesloten bij een branche of ondernemers-vereniging? Laat ze dan naar jouw website linken.

Wat is linkbuilding? Linkbuilding is het bewust bezig zijn met het opbouwen van een natuurlijk linkprofiel voor hogere posities binnen een zoekmachine. In de basis is er met linkbuilding niets mis. Link earning is valt hier namelijk ook onder. Zoals gezegd: het gaat erom dat je een natuurlijk linkprofiel opbouwt en daar past gast-bloggen of linken vanaf de website van je leverancier natuurlijk ook bij - linkbuilding tool gebruiken.Veel SEO-bedrijven bieden dit aan. Ook daar is in de basis niets mis mee. linkbuilding specialist duitsland. Zo lang degene die de linkbuilding gaat doen zich maar houdt aan de richtlijnen voor goede backlinks en alleen links vergaart die passen in het natuurlijke linkprofiel van jouw website. Het wordt een ander verhaal wanneer je op fiverr of andere websites links in gaat kopen.

Linkbuilding Oostenrijk

Zoals gezegd, dat is vaak te mooi om waar te zijn… De toekomst van backlinks & linkbuilding Google wordt steeds slimmer. Het algoritme dat de zoekresultaten bepaald is zo verfijnd dat het websites inmiddels vrijwel volledig begrijpt. Steeds meer en meer wordt juist de content, de inhoud, belangrijk. Websites die echt waarde toevoegen zullen een belangrijkere (en dus hogere) positie in gaan nemen.

Backlinks zullen altijd blijven bestaan en (deels) bepalen hoe een website scoort in de zoekresultaten. Backlinks zorgen namelijk voor autoriteit en dat is nou net een factor die Google heel belangrijk vindt. Google heeft zelfs ooit (intern) een test gedraaid waarin ze keken hoe de zoekresultaten er uit zouden zien als ze backlinks niet mee zouden nemen in het algoritme (linkbuilding checker).

Dat idee is dus geschrapt ;-). (Jouw) backlinks analyseren Uiteraard is het interessant om te weten van welke site je backlinks krijgt en van welke sites jouw concurrenten backlinks ontvangen. Als je dat weet dan kun je eventueel dezelfde websites benaderen en vragen of zij ook een link willen plaatsen naar jouw website.

Een aantal voorbeelden van (betaalde) programma’s zijn: Deze tools bieden legio mogelijkheden om te analyseren welke backlinks jouw concurrenten hebben en welke waarde ze bieden. Daar gaan we in dit artikel niet verder op in, maar ik ga daar binnenkort een ander artikel aan wijden. Daarin leg ik je uit hoe je deze tools kunt gebruiken om jouw linkprofiel te bekijken en te verbeteren.Hebben backlinks invloed op je SEO-strategie?SEO, ook wel zoekmachine optimalisatie, is het beter vindbaar maken van je website in de zoekmachines zonder hiervoor te betalen. We weten dat de hoeveelheid backlinks, de relevantie van de backlinks én de kwaliteit van de backlinks een belangrijke rol spelen in de bepaling van je positie in zoekmachines (Google).

Als je goed gevonden wil worden in de zoekmachines (SEO), dan is linkbuilding daar een belangrijk onderdeel van. Altijd kwaliteit boven kwantiteit, Als je het hebt over backlinks, hoor je men vaak over kwalitatieve- en kwantitatieve backlinks. Maar wat is het verschil? Als je gebruik maakt van backlinks, is het van belang dat deze van hoge kwaliteit zijn.

Seo Linkbuilding Tips

Oftewel, de content op de pagina waar de link op staat moet in relatie staan tot jouw website. Daarnaast moet je backlink betrouwbaar zijn. Wanneer websites waar je backlinks van krijgt veel autoriteit hebben, is dat gunstig voor jou. linkbuilding laten doen. Zij geven dan een deel van hun opgebouwde autoriteit door aan jou.Sommige bedrijven kopen een heleboel backlinks op zodat ze veel doorverwijzingen naar hun website krijgen. Hoog in Google komen. Hierbij weet je alleen 1. niet waar deze linkjes vandaan komen (zijn het wel relevante websites?) en 2. krijg je plotseling veel meer linkjes dan de maanden daarvoor. Dat valt Google op en die kan je daarop afstraffen.

Koop dus geen links en zorg ervoor dat er geen backlinks verwijzen naar jouw website die niet relevant zijn voor jouw business. Ook linkjes op algemene startpagina’s (voorbeeld van kwantitatieve backlinks) zijn een afrader. De richtlijnen van Google, We hebben het al eerder genoemd: Google. Het algoritme van Google wordt steeds slimmer en daarom hanteert Google richtlijnen voor backlinks om te voorkomen dat links worden gekocht, geruild of gehuurd.

Update 2020: Hoe belangrijk is linkbuilding anno 2020 nog voor jouw posities in Google? En speelt de domain rating (Ahrefs) van jouw website een grote rol bij jouw posities in Google? Wij zochten het uit via een praktijkonderzoek. Zijn backlinks anno 2020 nog steeds belangrijk voor je online vindbaarheid? Er zijn een aantal verschillende factoren die bijdragen aan jouw online vindbaarheid, maar experts zijn het erover eens dat backlinks nog steeds 1 van de meest belangrijke factoren is. linkbuilding tekster.

Google heeft gedurende de afgelopen jaren al duizenden dingen aangepast in hun algoritme, maar toch blijven backlinks nog steeds van essentieel belang. Onafhankelijk onderzoek, op basis van miljoenen webpagina’s, toont aan dat er een grote samenhang is tussen backlinks en organisch verkeer. Hier moeten we wel een kanttekening bij plaatsen, namelijk dat niet de kwantiteit maar de kwaliteit van de linkjes van belang is.

Natuurlijk verzamel je niet alleen hoge kwaliteit linkjes, maar zul je ook ‘slechte’ linkjes naar je website hebben. Dat is geen probleem, want dit is onderdeel van een natuurlijk backlinkprofiel - linkbuilding prijzen. Om goed in te schatten hoe jouw backlinkprofiel eruit ziet, heeft Ahrefs een manier gevonden om zowel de kwaliteit als de kwantiteit van je linkprofiel te bepalen: de zogenaamde ‘Domain Rating’. Wat zijn backlinks.

Seo Specialist Linkbuilding

Daar vertellen we je hieronder meer over:Testcase: scoren websites met een hoge domein rating ook hoger in Google? Wij hebben een korte steekproef gedaan met het zoekwoord ‘hypotheek afsluiten’. Hiervan hebben we de eerste 5 organische zoekresultaten in Google gepakt, waarbij de onderzoeksvraag centraal stond: ‘Bepaalt de hoogte van je domain rating ook de hoogte van je positie in Google?”Positie 1: Positie 2: https://www.

moneyou.nl/hypotheekPositie 4: https://www. abnamro.nl/nl/prive/hypotheken/hypotheek-afsluiten/index. htmlPositie 5: https://www. eigenhuis.nl/hypotheken-en-veh/hypotheek-afsluitenResultaten testcase· De landingspagina van Independer staat met stip op de eerste positie. De domain rating van deze site is van allemaal ook het hoogst: 81. Daarnaast heeft Independer veruit de meeste backlinks en referring domains. Op het eerste gezicht lijkt de domain rating dus een goede indicator van je positie in Google.· Maar als we verder kijken, dan zien we de 2de positie (Ikbenfrits.

‘Moneyyou’ heeft een domain rating van 61 t. o.v. 52 van ‘ikbenfrits’. linkbuilding advies. Hier spelen dus andere factoren mee.· Bij positie 4 & 5 lijkt de hypothese ook niet te kloppen. Zij hebben beiden een vrij hoge domain rating van ‘80’ en ‘78’, maar ranken toch achter concurrenten met een lagere domain rating.

Zeker de 2de positie, ‘ikbenfrits’, scoort qua backlinkprofiel veel minder dan de rest. Toch staat hij op de 2de positie, na grootmacht Independer met een uitgebreid backlinkprofiel. Dit is slechts een kort onderzoekje zonder significante resultaten, maar we wilden hiermee vooral laten zien dat je je niet blind moet staren op je backlinkprofiel.

Wij geven je hieronder 4 tips:Het delen van goede content is het begin! Deel interessante blogs, artikelen, infographics en video’s en deel deze met je doelgroep. Ook gastbloggen op andere websites is een goed idee. Het kopen van backlinks om ervoor te zorgen dat er veel naar je website verwezen wordt is een boosdoener voor je vindbaarheid in Google.

Waarom zijn backlinks belangrijk?

Backlinks zijn vooral waardevol voor SEO omdat ze een "motie van vertrouwen" van de ene site naar de andere vertegenwoordigen. In wezen zijn backlinks naar uw website een signaal naar zoekmachines dat anderen instaan voor uw inhoud. Als veel sites linken naar dezelfde webpagina of website, kunnen zoekmachines afleiden dat de inhoud de moeite waard is om naar te linken, en dus ook de moeite waard is om op te duiken in een SERP. Het verdienen van deze backlinks kan dus een positief effect hebben op de rankingpositie of zoekzichtbaarheid van een site. Als u iets weet over hoe SEO werkt, zult u weten dat backlinking misschien wel het belangrijkste onderdeel is in het creëren van een uitgebreide SEO-strategie. In feite zou het opbouwen van backlinks van hoge kwaliteit de hoeksteen van elke SEO-strategie moeten zijn. Anders zal uw domein (en de specifieke URL die u probeert te ranken) niet door Google worden herkend als een gezaghebbende bron voor de zoekopdracht waarvoor u probeert te ranken. Toch roept dit de vraag op: moeten de links die je bouwt op publicaties staan die relevant zijn voor de niche waarin je actief bent? Het antwoord is dat het afhangt van de aanpak die je kiest. In eerste instantie, bij het bouwen van autoriteit links, moet je meer bezig zijn met het opbouwen van uw algemene site autoriteit. Dus, als uw site heeft slechts een paar lage kwaliteit of spammy backlinks, moet je meer bezig zijn met het opbouwen van uw totale site autoriteit en gaan voor links met de hoogst mogelijke autoriteit. Zie dit als het bouwen van een goede fundering; zonder een goede structuur op zijn plaats, zult u niet in staat zijn om uw aanwezigheid in de zoekmachines op te bouwen.

Backlinks verdienen en geven

Het verdienen van backlinks is een essentieel onderdeel van off-site SEO. Het proces van het verkrijgen van deze links staat bekend als link earning of link building. Sommige backlinks zijn inherent waardevoller dan andere. Gevolgde backlinks van betrouwbare, populaire, hoge-authenticiteit sites worden beschouwd als de meest wenselijke backlinks te verdienen, terwijl backlinks van lage-authenticiteit, potentieel spammy sites zijn meestal aan de andere kant van het spectrum. Of een link al dan niet wordt gevolgd (d.w.z. of een site-eigenaar zoekmachines specifiek instrueert om link equity wel of niet door te geven) is zeker relevant, maar onderschat de waarde van nofollow links niet helemaal. Zelfs alleen al vermeld worden op websites van hoge kwaliteit kan uw merk een boost geven. Net zoals sommige backlinks die u verdient waardevoller zijn dan andere, verschillen links die u naar andere sites maakt ook in waarde. Wanneer u naar een externe site linkt, kunnen de keuzes die u maakt met betrekking tot de pagina waarvandaan u linkt (de pagina-autoriteit, inhoud, toegankelijkheid voor zoekmachines, enzovoort), de ankertekst die u gebruikt, of u ervoor kiest de link te volgen of te nofollowen, en alle andere metatags die aan de linkpagina zijn gekoppeld, een grote impact hebben op de waarde die u toekent.

Concurrerend backlink onderzoek

Backlinks verdienen kan tijdrovend zijn. Nieuwe sites of sites die hun keyword footprint uitbreiden kunnen het moeilijk vinden om te weten waar te beginnen als het gaat om linkbuilding. Dat is waar concurrerende backlink onderzoek om de hoek komt kijken: Door het onderzoeken van het backlink profiel (de verzameling van pagina's en domeinen die linken naar een website) naar een concurrent die al goed rankt voor uw doel zoekwoorden, kunt u inzicht krijgen over de linkbuilding die hen kan hebben geholpen. Een backlink-tool zoals Link Explorer kan u helpen deze links te ontdekken, zodat u zich op deze domeinen kunt richten in uw eigen linkbuilding-campagnes.
Bedrijfsfilm laten maken?
Vraag info aan DAS Media
T  +32 (0)56 603 606

Navigation

Home

Latest Posts

Specifiek Rapport Beveiliging Voorbeeld

Published Sep 12, 22
7 min read

John Van Den Heuvel Beveiliging

Published Sep 05, 22
4 min read

De Beste Backlinks Kopen Voor De Laagste Prijs

Published May 18, 22
7 min read